Wat hebben we bereikt met het programma Bestuur en Ondersteuning?

Doel

De gemeente zet zich ervoor in dat Gorinchem een levendige en zorgzame stad is waar het goed wonen, werken en verblijven is voor jong en oud. Daarbij zal de gemeente de (inwoners van de) stad betrekken en faciliteren, de dienstverlening op de klant afstemmen en zorgen voor een efficiënte en effectieve bedrijfsvoering waarbij het gemeentelijke huishoudboekje op orde is.

Het coalitieakkoord
We zetten ons in voor alle inwoners van onze mooie stad. Ook als de politieke meningen verdeeld zijn, zoeken we samen het beste voor Gorinchem. Gemeenteraad en college geven elkaar de ruimte, zodat ieder zijn taak goed kan uitvoeren. Met elkaar doen we het voor Gorinchem en dus met Gorinchem.

Goede samenwerking met onze inwoners, organisaties en bedrijven begint met duidelijke communicatie. De gemeente is duidelijk in wat ze zelf kan of wil. Daarnaast luistert de gemeente goed en wil ze leren van het contact met de stad en met inwoners in de wijken. Duidelijk uitgesproken verwachtingen, nieuwsgierigheid en maatwerk zijn belangrijk. In onze kleine stad met een groot verzorgingsgebied kunnen wij het niet alleen. Want de uitdagingen zijn groot. Samenwerking binnen en buiten onze regio, opkomen voor de belangen van Gorinchem (‘lobby’) en het verkrijgen van subsidies zijn en blijven ook de komende jaren heel belangrijk. De slagkracht van gemeentelijke organisatie blijven we verder ontwikkelen, met oog voor een goede balans tussen ambities en beschikbare middelen.

Vastgesteld beleid

Beleidskader

Vastgesteld door de raad in

Burgerinitiatieven

2016

Inwoners aan zet

2016

Informatiebeleid

2017

Zienswijze koersdocument Grenzeloos samenwerken

2017

Participatiebeleid Gorcums samenspel 2022 - 2026

2021

Maatschappelijke effecten

Indicator

B/F

Eenheid

Gerealiseerd

Soort

Formatie

B

Fte per 1.000 inwoners

9,4

PI

Bezetting

B

Fte per 1.000 inwoners

8,5

PI

Apparaatskosten

B

Kosten per inwoner in €

864

PI

Externe inhuur

B

%

21

PI

Overhead

B

%

7,6

PI

Waardering inwoners algehele dienstverlening:

-Balie

-Telefoon

-Schriftelijk

-Digitaal

F

F

F

F

1-10

1-10

1-10

1-10

7,8

7,5

7,3

7,2

ME

ME

ME

ME

Verklaringen afkorting: B = Basisset indicator, F = Facultatieve indicator, PI = Prestatie Indicator, ME = Maatschappelijk Effect.